• kristynasolnickova

Bezlepkový velikonoční beránek



Upečte si tradičního velikonočního beránka ve zdravější variantě.


125 g kokosového cukru

5 vajec

200 ml oleje

150-200 ml vaječného koňaku (máte-li problém s laktózou, či kaseinem, lze nahradit stejným množstvím rumu + 2 lžícemi kokosového jogurtu)

100 g solamylu

1 prášek do pečiva

20 g rýžové mouky

60 g kokosové mouky

50 g kaštanového mouky


Žloutky a cukry utřeme do pěny, postupně zašleháme zbylé ingredience a naposledy přidáme sníh z bílků. Těsto vlijeme do formy na beránka a pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů přibližně 50 min. (nutno vyzkoušet špejlí, každá trouba peče jinak).


Chcete-li beránka tradičního, můžete bezlepkové mouky nahradit 130 g polohrubé mouky (popř. špaldové). Pro beránka bez alkoholu zvolte místo vaječného koňaku jogurt či kefír.


Foto: Shutterstock

123 zobrazení0 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše