• vmv

Brambory pečené v troubě



Tento recept je jednoduchý, proveditelný v každé kuchyni a pustit se do vaření může i úplný začátečník. Navíc je to recept levný a současně chutný.


Ingredience:

1 kg malých brambor (množství brambor závisí na počtu strávníků)

30 g másla

kuchyňská sůl

mletý pepř

dva stroužky česneku

1 smetanový jogurt neochucený nebo kysaná smetana

125 g bryndzy


Postup:

Na brambory pečené v troubě si nachystáme pouze malé brambory nebo

spíš brambůrky do průměru 4 cm. Brambory očistíme kartáčkem a dobře opereme. Osušené a neoloupané brambůrky postupně rozložíme na předem vymaštěný plech a pečeme ve slupce při teplotě kolem 180°C. Větší hlízy rozkrojíme a potřeme mašlovačkou s přepuštěným máslem. Pět minut před dopečením navíc brambůrky posolíme a potřeme česnekovým máslem. To si připravíme z předem změklého másla, do kterého prolisujeme a zamícháme česnek. Poté brambůrky dopečeme do zlatavé kůrčičky na povrchu a podáváme teplé.

K podávání pečených brambor se výtečně hodí lehce okořeněný a osolený dip z bryndzy a jogurtu. Brambory zdobíme petrželí a pažitkou. K jednoduchému pokrmu se navíc hodí uleželé pivo nebo červené víno.

319 zobrazení0 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše