• vmv

Bylinný sirup z darů přírody




Na přípravu bylinkového sirupu můžeme použít bylinky, které nasbíráme při procházce po lese nebo na louce. Lze použít kopřivu, pampelišky, sedmikrásku…


Postup:


Bylinky důkladně propereme v čisté vodě. Citrón nakrájíme na plátky nebo na půlky, ze kterých vymačkáme šťávu. Počet citrónu volíme dle vlastní chuti. Citrón vložíme do mísy s bylinkami, zalijeme převařenou vychladlou vodou a necháme 24 hodin macerovat.

Správný výluh z bylinek poznáme tak, že nám voda krásně ztmavne. Přes sítko nebo plátýnko potom slijeme výluh z bylinek. Dle chuti přisypeme třtinový cukr, který necháme ve výluhu rozpustit. Vzniklý sirup přelijeme pomocí trychtýře do lahví, uzavřeme a skladujeme v lednici.

Sirup je možné pít vychlazený v horkých letní dnech nebo také přidávat do čaje v zimním období.








215 zobrazení0 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše