• vmv

Kapr na křenu



Nejlepší recepty jsou rychlé, jednoduché a chutné. A právě takovým je výtečný kapr na pořádné dávce křenu.


Ingredience:

1x kapr

1x máslo

Sůl

kmín

300 g křenu (čím více tím lépe)

1 citrón


Postup:

Vyfiletovaného kapra nakrájíme na čtyři porce (podle počtu strávníků a velikosti kapra). Na prkénku rybu z obou stran osolíme a posypeme kmínem. Takto připravené filety položíme kůží na dno pekáčku. Celé máslo rozkrájíme na plátky a vložíme do pekáčku. Takto připraveného kapra přiklopíme pokličkou, vložíme do 220 °C předehřáté trouby a pečeme 15 minut. Během této doby si nastrouháme najemno čerstvý křen. Pekáč vyndáme z trouby, odklopíme a rybu posypeme hustě křenem. Bez pokličky dáme kapra dopéct na 15-20 minut. Na povrchu musí vzniknout zlatavá krusta. Citrón nakrájíme na měsíčky a dle chuti pokapeme upečené rybí maso. Podáváme s pečivem nebo brambory.




167 zobrazení0 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše