• vmv

Plněné klínovecké brambory


Ingredience:

10 omytých větších pevných brambor (varný typ A) uvařených ve slupce

30 g dobrého másla

200 g sýru rokfórového typu (vhodný je také Abertamský sýr)

50 g osmaženého nebo pečeného bůčku

dva stroužky česneku (lisovaný bude jemnější)

sůl a pepř


bryndzový dip:

200 g kysané smetany

250 g Abertamské bryndzy

petržel, pažitka,

párátka


Neoloupané vychladlé brambory mírně nakrojíme a částečně vydlabeme menší lžící.

Vzniklou dutinu lehce osolíme. Vydlabanou bramborovou hmotu důkladně promícháme s máslem, nastrouhaným sýrem, na kostičky rozkrájeným bůčkem, rozdrceným česnekem, solí a pepřem. Vzniklou bramborovou „nádivkou“ poté vyplníme vyhloubené brambory a spojíme párátkem. Takto připravené brambory položíme na vymaštěný plech a řádně propečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut.

Dále si připravíme tužší dip. Smícháme kysanou smetanu, bryndzu a koření. Zapečené brambory na talíři dipem přelijeme, ozdobíme pažitkou a petrželí.


Pokrm podáváme teplý.

565 zobrazení0 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše