• vmv

RAJČATOVÁ POLÉVKA – nebo omáčka


Tuto luxusní rajčatovou polévku si zamilujete stejně jako maminka moderátorky magazínu Na houpačce Evy Čejkové. Je bez mouky a ze samé zeleniny.


INGREDIENCE:

2 plechovky krájených rajčat

50 g cibule

5–10 g čerstvého zázvoru

100 g mrkve

30–50 g kořenové petrželky

100–150 g celeru (bulva)

2 větší stroužky česneku

5 ks datlí nebo 1polévká lžíce třtinového cukru

čerstvá bazalka

koření: kardamom, badyán, hřebíček 6 ks, mletá skořice


Zeleninu si nakrájíme na drobné kousky. Koření rozdrtíme v hmoždíři a do varné konvice dáme vařit vodu.

Na trošce oleje zpěníme kořenovou zeleninu, posolíme a zhruba 2-4 minuty restujeme. Poté přikryjeme pokličkou na 5 minut. Dále přidáme cibuli, česnek a koření. Sporák ztlumíme a vzniklou směs ještě chvilku restujeme.

Do hrnce přidáme datle nebo cukr. Směs zalijeme cca 200 ml horké vody, přikryjeme poklicí a necháme dalších 5 minut probublávat.

Do polévky dále přidáme krájená rajčata a podle potřeby vodu. Necháme opět chvíli projít varem a tyčovým mixérem rozmixujeme. Dochutíme kvalitním polévkovým kořením.

Tento recept můžeme použít také na rajskou omáčku. Stačí, když si upravíme konzistenci.



KNEDLÍKY Z KOKSOVÉ MOUKY můžeme dělat současně a do cca 45 min máme hotový oběd.


INGREDIENCE na bezlepková knedlík:

polotučný tvaroh

5 vajec

kypřící prášek

1 polévková lžíce psylia

4 lžíce kokosové mouky

špetka soli


Vajíčka v misce vyšleháme s tvarohem. Ve druhé misce si smícháme všechny ostatní ingredience, které postupně přimícháme do vajíček s tvarohem. Těsto necháme chvíli odstát a poté ve tvaru knedlíku zamotáme do folie. Ze směsi vytvoříme dva knedlíky, které vložíme do vroucí vody a vaříme 20-25 minut.


Více receptů najdete na https://www.facebook.com/OnlineBabicka

514 zobrazení0 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše