• vmv

VELIKONOČNÍ NÁDIVKA ZVANÁ HLAVIČKA



INGREDIENCE:


6 KVÁSKOVÝCH HOUSEK NEBO KLASICKÝCH ROHLÍKŮ Z PŘEDCHOZÍHO DNE

200 g VAŘENÉ UZENÉ VEPŘOVÉ KRKOVICE

200 g UVAŘENÉHO KUŘECÍHO MASA

200 g ZELENÉHO LUPENÍ (baby špenát, mladá kopřiva)

200 ml 12%SMETANY

100 ml VÝVARU

6 VAJEC

100 g MÁSLA

100 g PLÁTKŮ MANDLÍ (nemusí být)

3 STROUŽKY PROLISOVANÉHO ČESNEKU

1 LŽÍCE LÍSTKŮ MAJORÁNKY

1 LŽÍCE NASEKANÉ PETRŽELE

1 SVAZEK NASEKANÉ PAŽITKY

MUŠKÁTOVÝ OŘÍŠEK

ČERSTVĚ MLETÝ PEPŘ

SŮL

POSTUP:

Na kostičky nakrájené pečivo přendáme do mísy.

Přelijeme smetanou s vývarem a necháme nasáknout tekutinu. Než se nám pečivo rozmočí, nakrájíme si na kostičky uzené a kuřecí maso. Připravíme rozpuštěné máslo. Vajíčko rozklepneme a oddělíme žloutky, které rozšleháme. Z bílků ušleháme pevný sníh. Zelené lupen spaříme horkou vodou. Tu následně všechnu vymačkáme a nasekáme nadrobno. Poté zpracujeme nasáklé pečivo tak, že z něho vymačkáme smetanu s vývarem. K rohlíkům přidáme žloutky s máslem, nakrájené uzené maso, česnek, mandle, nasekané zelené lupení, bylinky, muškátový oříšek, pepř a sůl a vše pořádně promícháme. Nakonec lehce vmícháme ušlehané bílky.

Do pekáčku vymazaného máslem vložíme připravenou nádivku. Pečeme dozlatova přibližně 30-40 minut na 190 °C. Nádivku můžeme podávat samotnou nebo s bramborem a špenátem.


Zdroj: http://vintagekitchen.cz/




513 zobrazení0 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše